Monday, July 2, 2007

Τα δέντρα της Πάρνηθας

Κάθομαι σαν τον ηλίθιο και σκέφτομαι όσα έγιναν με τις πυρκαγιές τις τελευταίες μέρες. Τι να γράψω; Έχει κολλήσει το μυαλό μου. Θες η ζέστη, θες η πολλή δουλειά, στούμπωσα το άτομο. Κοιτάζω το προηγούμενο ποστ με την Πάνια και έτσι μου ρχεται να σβήσω το blog μια και καλή. Είμαι σοβαρός; Εδώ ο κόσμος χάνεται, η Πάνια με προβλημάτισε;
Οκ, θα μου πεις τότε σου την βάρεσε και το έγραψες, μην νοιώθεις τύψεις. Άλλοι γράφουν για τα γκομενικά τους, άλλοι κάνουν ψυχοθεραπεία μιλώντας στον ευατό τους, άλλοι προσπαθούν να γίνουν δημοσιογράφοι στη δική τους φυλλάδα, άλλοι ψάχνουν τη χαμένη τους αθωότητα και νιότη, άλλοι γράφουν το λεύκωμα που ποτέ δεν μπόρεσαν σαν παιδιά, άλλοι ζητούν την ανώνυμη επικοινωνία για να κρατηθούν ζωντανοί τώρα που όλοι οι φίλοι τους έφτυσαν, άλλοι απλά αγόρασαν ADSL και κάπως πρέπει να το αξιοποιήσουν, άλλοι, άλλοι ..., ο καθένας ό,τι μπορεί και κουβαλάει.
Εγώ τι κάνω;
Γράφω ότι μου έρθει στο μυαλό. Σήμερα όμως ντρέπομαι, δεν έχω τι να γράψω. Ντρέπομαι γι’αυτά που δεν έχω κάνει, για τους διπλανούς μου που είναι(;) χειρότεροι από μένα, για τους πολιτικούς που δεν μπορούν να οργανώσουν ούτε μια δεκαπενθήμερη του κόμματός τους (εδώ πάλι η μισή ντροπή είναι δική μου που τους ψήφισα), για τους πολιτικούς (και πάλι) που κανένας τους δεν αισθάνεται την ανάγκη να παραιτηθεί, για τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με τα «καυτά προβλήματα» όσο αυτά πουλάνε, για, για, για...
Ναι, αν κάτι νοιώθω τώρα κοιτάζοντας στα μάτια το γιο μου είναι ντροπή. Ντροπή και απογοήτευση, ένα μίγμα κενού και κατάθλιψης. Να φύγω; Δύσκολο, έξω ήμουν για πολύ καιρό και πάντα νοσταλγούσα τον τόπο μου. Να μείνω; Αβάσταχτο.
Ίσως νοιώθω έτσι γιατί σήμερα είναι πένθος. Και στο πένθος το μυαλό σταματά. Αύριο μπορεί κάποιος να μου πει ότι αξίζει πάλι να προσπαθώ κόντρα στο ρεύμα και τον κακό μου εαυτό. Μακάρι, πολύ θα το ήθελα αλλά σήμερα δεν μπορώ. Όλα είναι μαύρα, σαν τα καμμένα δέντρα της Πάρνηθας.

5 comments:

BioLogos said...

Επιστήμονα δεν ήρθα να κάνω κάποιο σχόλιο.Εγώ προσωπικά μίλησα πολύ και μπορεί να γίνω και γραφικός.
Είδα απλά το ποστ σου και πέρασα να δώσω τους χαιρετισμούς μου.
Όσο για την ποιότητα του μπλόγκ σου άσε να το κρίνουμε όσοι σε διαβάζουμε και μην είσαι τόσο σκληρός με τον εαυτό σου.
Την καλησπέρα μου

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ said...

Γεια σου βιολόγε.
Δεν είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου, απλά αναρωτιέμαι αν με αυτό τον τρόπο επικοινωνίας μπορούμε να αλλάξουμε κάτι, έστω να ξυπνήσουμε συνειδήσεις. Θέλει οργάνωση, χρόνο και θέληση. Προσωπικά δεν έχω το δεύτερο αλλά χαίρομαι που μερικοί σαν εσένα έχετε το τρίτο.
Καλησπέρα και από μένα.

BioLogos said...

Αυτό που λες περνάει από το μυαλό όλων.Μήπως τα λέμε μεταξύ μας, συμφωνούμε ότι η κατάσταση έχει ως έχει,την καταδικάζουμε και νοιώθουμε ότι το καθήκον μας το κάναμε?Δεν ξέρω.Μοιρολατρικό αυτό που θα πω αλλά ο χρόνος θα δείξει.
ΥΓ.Ελπίζω να ξεφύγεις από τα εργαστήρια και να κάνεις και διακοπές,όχι όμως με το λάπτοπ στην παραλία...

ανεστης said...

Δεν πειράζει φίλε, ίσως καλύτερα να μη μιλήσουμε. Ίσως και την Κυριακή που θα πάμε για "διαδήλωση" να παμε σιωπηλοί και βουβοί, να πενθήσουμε για το βουνό μας και για τους πολιτικούς μας, για τη ζωή μας.
Μη νοιώθεις άσχημα, όλοι σιωπηλοί πρέπει να είμαστε και ΑΥΤΟΙ ακόμα περισσότερο.

Anonymous said...

85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室